ASELSAN ile TUSAŞ arasında yeni bir sözleşme imzalandı. İki şirket, uçak aviyonik modernizasyonuna yönelik 14 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.
Hafif taarruz, eğitim, devriye görevlerinin yanı sıra akrobatik gösteri uçağı olarak da kullanılabilecek HÜRJET, ilk kez Türk Yıldızları ile uçuş gerçekleştirdi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın uçak tipi insansız hava araçlarıyla (İHA) Rusya topraklarına saldırı girişimini engellediklerini bildirdi.
Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) başarıları, Malezya basınında geniş yer bulurken, Türk havacılık şirketinin savunma teknolojinde kapasitesini aktif biçimde artırdığı vurgulandı.
Pakistan, Türkiye’nin Milli Muharip Uçak Programı’na ortak olma yolunda. Gelişmeyi, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi açıkladı.
KAAN Milli Muharip Uçağın (MMU) uçtan uca tüm eğitim sistemlerinin ana sorumlusu HAVELSAN oldu.
KAAN Milli Muharip Uçağın (MMU) uçtan uca tüm eğitim sistemlerinin ana sorumlusu HAVELSAN oldu.
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ve 25 kilogram taşıma kapasitesine sahip ZCOM insansız hava aracı (İHA), ülkedeki ilk görevine gün sayıyor.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak KAAN'ı 2028'de Türk motoruyla uçurmayı planladıklarını belirterek, "Bunun için çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı ANKA, Kazakistan'da test denemelerine başladı.
Çad Ordusu’na ait Türk savunma sanayii ürünleri; ANKA, HÜRKUŞ ve MAM-L görüntülendi.
ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı, Tanker İHA görevi yapabilecek. Bu sayede savaş uçaklarına, cephe hattının ilerisinde de yakıt ikmali yapılabilecek.
Türkiye’nin insansız hava araçları serüveninde önemli bir yer tutacak Kargo İHA’larla ilgili kritik bir viraj daha dönüldü.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, imalat ve tasarımıyla milli muharip uçak KAAN'ın uçmaya hazır olduğunu belirtti.
TUSAŞ, T925 Genel Maksat Helikopterinin tam ölçekli modelini ilk kez Paris Air Show kapsamında sergiliyor. T925, “TC-925” kuyruk numarası ile sergide yer alıyor.
Milli muharip uçak KAAN, Türk mühendis ve pilotlarının mühendislik geliştirme simülatöründeki yoğun çalışmalarıyla ilk uçuşa hazırlanıyor.
ROKETSAN, Türkiye'nin şu ana kadarki en uzun menzilli füzesi TAYFUN'un test atışına ilişkin yeni bir video yayımladı.
Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA Kuveyt'e ihraç edildi. Kuveyt, Bayraktar TB2'nin ihraç edildiği 30. ülke olurken yapılan sözleşmenin büyüklüğü ise 367 milyon dolar oldu.
ATAK Helikopteri için ASELSAN tarafından geliştirilen AVCI Kaska Entegre Kumanda Sistemi Milli Muharip Uçak’ta farklı bir boyuta taşınıyor.
UÇAKSAN tarafından geliştirilen eğitim ve genel maksat uçağı Troy T200 ilk uçuş için geri sayıma başladı.
Malezya Hava Kuvvetlerinin, İnsansız Hava Aracı (İHA) ithalatı ile ilgili yürüttüğü ve ABD, Çin, İtalya’dan firmaların da katıldığı ihaleyi Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) kazandı.
Türk Hava Yolları'nın iştiraki THY Uçuş Akademisi (TAFA - Turkish Airlines Flight Academy) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında anlaşma imzalandı.
TUSAŞ ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından F-22ye rakip olarak üretilen Milli Muharip Uçak KAAN için ilk uçuş tarihi belirlendi.
Okyanusların gözcüsü Sentinel-6 Michael Freilich uydusu başarıyla uzaya fırlatıldı
Rus Soyuz-MS-17 uzay aracı, Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden iki Rus kozmonot ve bir NASA astronotuyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) fırlatıldı. Uzay aracı, tarihte bir ilk olan ultrahızlı iki yörüngeli uçuş planı sayesinde üç saatlik rekor hızla istasyona ulaştı.
Milli Muharip Uçak Program Yönetim Ofisi açılışı; Hava Kuvvetleri Komutanı Hv.Org. Abidin Ünal, ODTÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Acar, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir ve TSKGV Genel Müdürü Orhan Akbaş'ın katılımları ile 17 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşti.
Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinesinde, “Türkiye ile Japonya Arasındaki Uzun Vadeli Stratejik İşbirliği Kapsamında” 21.01.2016 tarihinde “Uydu ve Uzay Faaliyetlerinde Kapasite Geliştirme Programları” konulu çalıştay Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü binasında düzenlendi.
Havacılık ve Uzay Sanayii Sistemlerinin geliştirilmesinde Türkiye'nin Teknoloji Merkezi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., 26 Nisan 2016 tarihinde tesislerinde düzenlediği "Havacılık ve Uzayda Sanayileşme Konferansı" ile Ülkemiz havacılık ve uzay sanayisinin daha güçlenip büyümesi için güncel bir değerlendirme yapmak ve yardımcı sanayii ile büyüme fikrini paylaşmak amacıyla, birlikte çalıştığı sanayii, ilgili ...